You are here:

LËKURË BEZHË E MBYLLUR

LËKURE LOPE

  • PËRMASAT :160x230cm
  • LARTËSIA E FIJES:Natyrale
  • CILËSIA:Lëkurë
  • FORMA:Formë kafshe
  • DIZENJO:Ngjyrë Kafe,e Bardhë,e Zezë

 

Vitet e fundit, qilimat prej lëkure janë ndër tendencat në rritje të industrisë së qilimave.

Lëkurat e përdorura në industrinë e palltove, xhaketës, pantallonave dhe këpucëve tani përdoren edhe si qilima. Prodhimi i tapeteve prej lëkure, i cili hyri në industrinë e lëkurës si një frymë e re, përbëhet nga qindra copa dhe ngjyra të ndryshme. Përdoren lëkurat e kafshëve të ndryshme si viçi, gazela dhe qengji.

Prodhimi bëhet me dorë. Një nga veçoritë e shkëlqyera të këtij produkti është se krijohet duke e kombinuar atë. Vështirësia më e madhe këtu përjetohet gjatë nxjerrjes së modeleve. Lidhjet nuk ndodhin si me qepjen normale.Duhet të përdoren teknika të veçanta të qepjes. Ky kujdes dhe teknikë e veçantë është gjithashtu një element që rrit jetën e shërbimit të tapetit.

Për shkak të karakteristikave të materialit të përdorur, çdo qilim i prodhuar është personal. Sepse nuk është e mundur të gjesh një përputhje të modelit që natyra dërgon postë.Mund të bëhet e ngjashme si model, por nuk mund të bëhet kurrë pa aplikuar një pikturë të ngjashme si model.

Me pak fjalë, çdo tapet është unik dhe i veçantë.

*TË GJITHA LËKURAT JANË UNIKE DHE ASNJË DIZENJO NUK MUND TË JETË NJËSOJ PËR CDO LEKURË.MUND TË NDODHË QË LËKURA TË KETË NDRYSHIME TË VOGLA NGA FIGURA.CDO LËKURË KA NJË SASI TË VETME.